Resan börjar med Flygbussarna, men vart tar den vägen sedan?

Här kan du ta del av resguider till spännande resmål. Vår ambition är att ge dig tips som du inte hittar i de vanliga guideböckerna. Vi presenterar ett nytt restips i varje nummer av vårt nyhetsbrev.

Guiderna är skrivna av Clas Johansson på resesajten www.tripant.com.


Starta med Flygbussarna och åk till hemliga öar

2019-06-14 15:18

Många får något drömmande i blicken när de börjar prata om öar. Och det finns massor av öar runt om i världen att resa till. Vi har valt ut tio öar som inte är så vanliga, men som alla är fantastiska resmål på olika sätt.

Läs mer »

5 mysiga caféer i Stockholm du inte får missa

2019-06-11 13:02

Snart får vi äntligen lite ledigt och tid för återhämtning. Vad passar då bättre än att sätta sig ner på ett mysigt fik och dricka en god kaffe och titta på semesterfirare som strövar förbi? Här nedan listar vi 5 caféer i Stockholm som är värt ett besök.

Läs mer »

Prag

Starta med Flygbussarna och res till Prag

2019-04-09 12:43

Trevliga Prag är delad av den vackra floden Moldau och fylld med ståtliga byggnader, men idag lockas många av besökarna också av öl, mat, kultur och nöjen.

Läs mer »

Salzburg

Starta med Flygbussarna och åk till Salzburg

2019-02-11 10:12

I Österrike hittar du mysiga Salzburg. Det är en liten stad som har fler sevärdheter än många metropoler, ett rikt kulturliv och härliga berg för dig som vill komplettera stadslivet med utomhussporter.

Läs mer »

De 20 bästa reseböckerna

De 20 bästa reseböckerna

2018-12-13 14:00

Är du lyckligt lottad i jul kommer du att få tid att krypa ner i en fåtölj med favoritboken. Dröm dig bort, koppla av eller lär dig något nytt! Vi tipsar om 20 reseskildringar i bokform som passar perfekt som klappar eller som en present till dig själv.

Läs mer »

Res till Seychellerna på en mindre budget

2018-11-23 08:00

Drömmer du om att resa till paradisöarna Seychellerna, men avskräcks av tanken på vad det skulle kosta? Då har vi glada nyheter! Det är faktiskt möjligt att upptäcka Seychellerna med en budget som du kan spara till. 

Läs mer »

Wien

Starta med Flygbussarna och res till Wien

2018-09-24 09:55

Wien är inte bara världens bästa stad att leva i, den är också väldigt trevlig att besöka. Österrikes huvudstad är så stor att den har något att erbjuda alla åldrar och alla intressen, men tillräckligt liten för att du snabbt ska lära känna den.

Läs mer »

München

Starta med Flygbussarna och åk till München

2018-08-21 13:08

För många är München lika med Oktoberfesten som snart går av stapeln, men den bayerska huvudstaden har mycket mer att erbjuda än gigantiska öltält. Följ med på en tur med klassisk kultur, trendig design, coola hotell samt god mat och kul shopping.

Läs mer »

Barcelona

Starta med Flygbussarna och åk till Barcelona

2018-06-14 07:25

I Barcelona finns det något för alla. Du kan vara kulturälskare, sportfantast, gourmet eller partyprinsessa – alla har ni lika kul i den katalanska huvudstaden som är vaken dygnet runt.

Läs mer »

Festivalsommar2018

21 härliga festivaler i Europa sommaren 2018

2018-05-17 07:16

Festivalutbudet i Europa på sommaren är stort för dig som vill kombinera din semester med musik och festivalbesök. En del av festivalerna ligger avsides och kräver lite mer av dig för att resa dit, andra ligger i närheten av storstäder och är lätta att kombinera med citysemestern. Vad du än väljer kan du vara säker på att träffa nya människor från hela världen.

Läs mer »

Gastronomiska vietnam

Vietnam – en gastronomisk upptäcktsfärd från nord till syd

2018-04-13 10:30

Följ med på en gastronomisk upptäcktsfärd i Vietnam med Lotus Travels populära guide och inspiratör Magnus Carlsson. Här bjuds du på intressant historia och smakfulla tips från Vietnams olika regioner.

Läs mer »

Krugerparken

Starta med Flygbussarna och åk till Krugerparken

2018-03-21 09:17

För dig som är intresserad av afrikanska djur är Sydafrika och den gigantiska nationalparken Kruger ett väldigt bra resealternativ. Parken är både lättillgänglig och fylld med djur av olika slag.

Läs mer »

Starta med Flygbussarna och åk till Lissabon

2018-01-31 12:48

Lissabon är supertrendigt just nu. Aldrig förut ha så många unga och kreativa människor sökt sig till den portugisiska huvudstaden som de senaste åren och på relativt kort tid har många spännande butiker och nyskapande restauranger poppat upp runt om i staden.

Läs mer »

Starta med Flygbussarna och åk till Dubai

2017-12-06 11:02

Dubai har på kort tid utvecklats från en traditionell ökennation till en världsmetropol med science fiction-känsla. På topp av det bjuder man på arabisk exotism, shopping och badstränder. Det har många svenskar upptäckt och det går numera flera flygningar om dagen till Sheik Mohammeds annorlunda emirat.

Läs mer »

Hintertux

Starta med Flygbussarna och åk till snösäkra Hintertux

2017-10-26 07:38

Åker du på skidresa för att få festa hela natten är nog inte Hintertux rätt plats. Om du däremot gillar bra och snösäker skidåkning i vackra miljöer på hög höjd bör du spana in den här lilla skidorten som bjuder på åkning året runt. Många svenska skidentusiaster inleder skidsäsongen här redan under skolornas höstlov.

Läs mer »

Porto

Starta med Flygbussarna och res till Porto

2017-09-26 08:01

Sprudlande stadsliv, vackra byggnader, vänliga människor, ett hav fullt med fisk, fantastiska restauranger och hotell till överkomliga priser. Så kan man sammanfatta Portugals näst största stad Porto. Passa på att åka dit på en långweekend i höst då de flesta turisterna lämnat staden.

Läs mer »

San Sebastian

Starta med Flygbussarna och åk till San Sebastian

2017-08-23 09:45

Den lilla baskiska staden San Sebastian ligger längst in i Biscayabukten, precis på gränsen mellan Spanien och Frankrike. Här trängs turisterna av olika anledningar. Somliga kommer för sol och bad, andra för den fantastiska maten och vissa vill bara festa. Det finns plats för alla.

Läs mer »

Australien

Starta med Flygbussarna och res till Australien

2017-06-21 12:18

Sol, salta bad och surfing är intimt förknippat med Australien, men det finns självfallet mycket, mycket mer att uppleva i det jättelika landet på andra sidan klotet.

Läs mer »

Udda shopping i Europa

Vi tipsar om 10 udda affärer i Europa

2017-05-17 13:20

Att hitta det speciella, som ingen annan hittat, sätter guldkant på de flesta resor. Inför sommarens resor berättar vi om tio riktigt udda affärer runt om i Europa.

Läs mer »

Buenos Aires

Starta med Flygbussarna och res till Buenos Aires

2017-04-12 11:07

Det här är staden där en kyrkogård är en av de största sevärdheterna, där middagen ofta börjar strax före midnatt och fotboll samt tango utövas med nästan religiös nit. Välkommen till Argentinas huvudstad Buenos Aires, som bjuder på mycket annorlunda upplevelser för den som tar sig hit!

Läs mer »

Res smidigt med barn

Res smidigt med barn

2017-02-03 09:52

Vill du ta med barnen och göra en riktigt spännande resa som alla i familjen uppskattar? Vi lär dig knepen som gör resan enklare och tipsar om resmål som passar hela familjen.

Läs mer »

Wagrain-Kleinarl

Starta med Flygbussarna och res till Wagrain-Kleinarl i Österrike

2016-11-29 14:22

Österrike är fyllt av skidorter och somliga är mer kända än andra. En ort som definitivt flyger under den svenska skidradarn är Wagrain-Kleinarl, som ligger bara en knapp timme från Salzburg. En perfekt familjeort med mycket skidåkning för de som inte ständigt kräver avancerad åkning.

Läs mer »

Positano

Starta med Flygbussarna och åk till italienska Positano

2016-09-28 10:01

På 1950-talet var Positano på italienska Amalfikusten en fattig fiskeby. Sedan skrev författaren John Steinbeck om byn och plötsligt började dåtidens jetset anlända till Positano. Idag dominerar turismen i Positano, men trots det har man lyckats behålla den genuina stämningen. Byn är ett perfekt resmål tidigt på våren eller sent på hösten.

Läs mer »

Jorden-runt-resa

Starta med Flygbussarna och res jorden runt

2016-08-30 11:06

Alla har vi väl drömt om att resa jorden runt och en del av er kanske till och med har gjort det. Så gott som alla flygbolag har jorden-runt-biljetter av olika slag och oftast samarbetar man inom de olika flygallianserna. Med lite fiffighet och en ganska stor portion tålamod är det möjligt att få fram rätt häpnadsväckande biljetter.

Läs mer »

Restauranger

Ät gott i sommar!

2016-06-08 08:52

God mat är det gott om runt om i Sverige. Alla har sina egna favoriter och vi vill självfallet inte vara sämre. Därför berättar vi om matställen på helt olika nivåer i de tre städer där Flygbussarna har sina stora baser – Göteborg, Malmö och Stockholm. Du hittar allt från strömmingsmackor för några tior till menyer för tusentals kronor.

Läs mer »

Riga

Starta med Flygbussarna och åk till jugendstaden Riga

2016-04-27 15:00

Till Riga kan man åka av många skäl. De fem bästa är maten, folket, kulturen, husen och prisnivån. Är du intresserad av någon av dessa föreslår jag en weekendresa till den vackra och trevliga lettiska huvudstaden på andra sidan Östersjön.

Läs mer »

Venedig

Starta med Flygbussarna och åk till romantiska Venedig

2016-01-27 10:43

Vilken stad som är världens mest romantiska är förstås en fråga om tycke och smak, men de flesta är väldigt ense om att Venedig placerar sig högt upp på den listan. Och romantisk eller ej – Venedig är en fantastisk stad att besöka.

Läs mer »

10 heta resmål 2016

10 heta resmål du inte får missa 2016

2016-01-27 10:43

2016 har alla förutsättningar att bli ett spännande resår. Vill du ligga i framkant och dela resmål med trendsättarna och pionjärerna? Då kan du ta en extra titt på den här listan över resmål som det kommer att pratas om 2016. Några kan du besöka över en helg, medan andra kräver rejält med planering.

Läs mer »

Köpenhamn

Starta med Flygbussarna och åk med familjen till Köpenhamn

2015-12-08 13:00

Köpenhamn är ett utmärkt resmål för hela familjen. Här finns massor av saker att se och göra. Det är enkelt att ta sig runt och särskilt roligt blir det om alla i familjen kan cykla. Bra kommunikationer och korta avstånd gör också att det är lätt att göra utflykter, som till exempel till akvariet Den Bla Planet.

Läs mer »

SkiWelt

Starta med Flygbussarna och åk till SkiWelt – Österrikes största skidområde

2015-10-20 09:00

Dags att planera för vinterns utförsåkning? Ett bra val för familjer är Österrikiska SkiWelt (www.skiwelt.at). Det är nio österrikiska byar som gått ihop och skapat Österrikes största sammanhängande skidsystem. Här finns 280 kilometer pist, 90 moderna liftar och ett 80-tal restauranger i pisterna.

Läs mer »

Paris

Starta med Flygbussarna och res till kulturella Montparnasse i Paris

2015-09-21 09:29

Snart är höstlovet här och många passar på att ta en liten semester. Många väljer att besöka Paris som är fantastiskt fint på senhösten. Men att se hela Paris under en höstvecka är en övermänsklig uppgift. Därför tipsar vi om ett lite mindre område i den franska huvudstaden - nämligen klassiska Montparnasse.

Läs mer »

Höstens weekendresor

Bra mål för höstens weekendresor

2015-08-18 07:56

Sommaren lider mot sitt slut och semestrarna börjar ta slut för de flesta av oss. Det betyder också att majoriteten av oss under hösten får nöja oss med weekendresor om vi vill se något annat än Sverige. Lyckligtvis är det väldigt gott om intressanta städer inte allt för långt från Sverige. Vi har plockat ut några spännande resmål ur vårt digra arkiv.

Läs mer »

Marknader i Europa

10 spännande marknader i Europa

2015-06-10 08:00

Sommaren närmar sig med stormsteg och många av oss kommer att resa ut i Europa för att få avkoppling och lite nya intryck. Ett intressant och spännande sätt att lära sig mer om hur vardagen ter sig i det område man besöker är att ta sig till marknader, som är väldigt vanligt förekommande på många ställen.

Läs mer »

Warzsawa

Starta med Flygbussarna och åk till polska Warszawa

2015-04-30 08:00

Det är alltid lika roligt att bli positivt överraskad – och det är det lätt att bli av Warszawa. Den polska huvudstaden är numera en modern, spännande och trevlig europeisk storstad. Kombinera det med en fascinerande historia och behaglig prisnivå så får du en väldigt tilltalande kombination.

Läs mer »

Bariloche

Starta med Flygbussarna och åk till Bariloche i Argentina

2015-03-27 13:43

Gillar du friluftsliv i alla former och vill åka till ett annorlunda resmål, där risken att du träffar andra svenskar är mycket liten? Då kan du välja argentinska Bariloche, som har massor av aktiviteter såväl sommar som vinter.

Läs mer »

Murren

Starta med Flygbussarna och åk till Mürren

2015-01-30 09:11

Mürren är inte alpernas största skidort, däremot är det en av de trevligaste och vackraste. Den här schweiziska byn ligger högt upp i bergen och är helt bilfri.

Läs mer »

Julmarknader

Starta med Flygbussarna och åk på julmarknad i Europa

2014-11-27 10:00

Vill du ha lite extra julstämning i sista minuten och hitta lite udda julklappar? I så fall kan du bege dig till någon av alla de julmarknader som finns runt om i Europa.

Läs mer »

Edinburgh

Starta med Flygbussarna och åk till Edinburgh

2014-10-22 10:00

Vill du resa till en stad som känns stor, men som ändå är lätt att överblicka och enkel att lära känna? Då är skotska Edinburgh ett bra tips. Här finns hur mycket som helst att se och göra, men det krävs inga långa transporter. Friska ben och en och annan busstur räcker bra.

Läs mer »

Sydafrika

Starta med Flygbussarna och res till Sydafrika

2014-09-24 13:21

Det är ingen överdrift att påstå att The Garden Route, som slingrar sig efter kusten i södra delarna av Sydafrika, återfinns i ett av världens vackraste områden. Att ta sig hit är förhållandevis enkelt och här finner du fantastisk natur, trevliga människor, god mat och härliga ställen att bo på.

Läs mer »

Hamburg

Starta med Flygbussarna och åk till Hamburg

2014-08-20 10:00

Hamburg är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, konservativt och radikalt, tyskt och internationellt. Kort sagt är det en perfekt stad att tillbringa en långhelg i när hösten börjar bli en smula påfrestande i Sverige.

Läs mer »

Split

Starta med Flygbussarna och åk till Split

2014-06-30 00:00

Strandpromenaden Riva i skuggan av det romerska palatset är den självklara samlingspunkten i Split. Här dricker man kaffe, äter glass och tittar på alla andra som gör samma sak.

Läs mer »

Bryssel

Starta med Flygbussarna och åk till Bryssel

2014-04-15 10:00

De flesta associerar Bryssel med EU-högkvartet, men det finns väldigt mycket mer än så i den belgiska huvudstaden. Här finns fantastisk mat, massor av kultur, underbar arkitektur och Europas bästa marknader.

Läs mer »

Verbier

Starta med Flygbussarna och åk till vinterparadiset Verbier

2014-02-06 15:00

Schweiziska Verbier är en väldigt trevlig by som ligger mitt i ett enormt liftsystem som bjuder på alla typer av åkning – från enklaste blå backe till helt galen offpist. Här samsas miljardärer med skibums på ett numera ganska avslappnat sätt och som överallt i Schweiz fungerar allt med kronometerlik precision.

Läs mer »

Krakow

Starta med Flygbussarna och åk till Krakow

2013-12-10 16:00

Den fantastiskt välbevarade medeltida polska staden Krakow kan du åka till vilken tid som helst på året. Men just nu kring jul är det extra vackert. Det stora medeltida torget är klätt i juldräkt och kommersen pågår för fullt på julmarknaden, där du finner både härlig julmat och lokalt hantverk.

Läs mer »

London

Med svenska kronor kommer du långt i shoppinglondon

2013-10-23 10:00

London är ett av de absolut populäraste resmålen för ressugna svenskar. Just nu, inför höstlov och en hägrande jul, är det ett extra sug. Mycket beror på att vi för tillfället får rätt många brittiska pund för våra svenska kronor.

Läs mer »

Vietnam

Vietnam ett land som slår det mesta

2013-09-25 09:00

Vill du uppleva något som är lite mer spännande än Thailand? Då vill jag starkt rekommendera Vietnam som är ett otroligt fascinerande land. De har en historia som slår mycket, mat som slår det mesta och en befolkning som slår allt! Följ med på en resa från Ho Chi Minh City i söder till huvudstaden Hanoi i norr.

Läs mer »

Amsterdam

Starta med Flygbussarna och åk till Amsterdam

2013-08-21 10:00

Amsterdam med sina fantastiska hus och smala kanaler är ett perfekt resmål för en weekendresa. Staden är inte jättelik, men här finns ändå massor av saker att se och göra. Dessutom myllrar det av små hotell och restauranger, så det finns något för alla plånböcker.

Läs mer »

Gotland

Starta med Flygbussarna och åk till Gotland

2013-07-03 10:00

Ett mycket mer typiskt sommarresmål än Gotland får man leta efter. Vi har bett ett antal "Gotlandsspecialister" – kända och okända, bofasta och fritidsboende – dela med sig av sina bästa tips. Här hittar du många smultronställen som inte alltid är så lätta att finna på egen hand.

Läs mer »

Estland

Starta med Flygbussarna och åk till Estland

2013-05-15 10:30

Du behöver faktiskt inte resa långt för att uppleva något helt annorlunda. Det räcker att du flyger 50 minuter från Stockholm. Då hamnar du i Estlands huvudstad Tallinn och kommer sedan enkelt åt resten av det spännande Estland.

Läs mer »

Rom

Starta med Flygbussarna och åk till Rom

2013-03-20 09:00

Rom behöver väl knappast någon närmare presentation. Här finns det mesta man kan önska sig av en storstad – historia och sevärdheter, shopping, gudomlig mat och sist, men inte minst, ett trevligt stadsliv – trots att staden är fylld av turister.

Läs mer »

Åre

Starta med Flygbussarna och åk till Årefjällen

2013-02-05 09:00

Många av Flygbussarnas resenärer åker till Årefjällen under sportlovet. Åre bjuder på Skandinaviens bästa piståkning och Flygbussarna bjuder dig på massor av tips om hur du planerar din Åreresa och vad du kan göra när du är där.

Läs mer »

Belfast

Starta med Flygbussarna och åk till Belfast, Nordirland

2012-12-06 09:00

Vill du slå hål på dina fördomar? I så fall är Belfast på Nordirland ett bra resmål! Många förknippar fortfarande staden med de våldsamma stridigheter som pågick ända till slutet av 90-talet, men idag är det en vänlig, munter och öppen stad där det finns massor att se och göra.

Läs mer »

Oslo, Köpenhamn och Helsingfors

Bästa barnaktiviteterna i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors

2012-10-24 09:00

Är ni på väg med barnen till någon av våra nordiska grannhuvudstäder under höstlovet? Då kan ni ha glädje av dessa åtta tips från Helsingfors, Oslo eller Köpenhamn! Spara gärna listan om ni inte ska åka på höstlovet, förutom några vinteraktiviteter fungerar tipsen bra året om.

Läs mer »

Namibia

Starta med Flygbussarna och åk till Namibia

2012-09-25 09:00

Namibia är ett enormt och glesbefolkat land i sydvästra Afrika. Till Namibia reser du framförallt för en sak – naturen och människorna som bor i den. Vill du uppleva afrikansk natur med riktig orörd och obebodd vildmark, men ändå vara i ett relativt välordnat land så ska du resa till Namibia!

Läs mer »

Berlin

Starta med Flygbussarna och åk till Berlin, Tyskland

2012-08-16 09:00

Är Tyskland trendigt? Nej, skulle nog de flesta svara. Men då har de glömt bort att Berlin ligger i Tyskland. Staden Berlin är riktigt het på trendskalan och en rysligt spännande plats att besöka. Och att Berlin är bra mycket billigare än både Sverige och övriga Tyskland är ju inte direkt någon nackdel.

Läs mer »

Toscana

Toscana vid sidan av guideböckerna

2012-07-11 09:00

Starta med Flygbussarna och åk till Toscana, Italien. Den italienska regionen Toscana behöver väl egentligen ingen närmare introduktion. Toscana har varit en turistdestination sen urminnes tider och det finns många goda skäl till det. Skälen varierar beroende på vem du pratar med, men själv tycker jag att de gröna kullarna, de underbara små bergsstäderna, den härliga maten, vinet och den sköna stämningen är det som lockar mest.

Läs mer »

Egina

Upptäck den grekiska doldisön Egina

2012-05-21 09:00

Egina är den grekiska ö som ligger närmast Aten. Det innebär bland annat att det inte är så mycket utländska turister här. Turistscenen domineras istället av de lokala besökarna och många välbärgade atenare har sommarhus här ute. Det är bra eftersom det till exempel gör att restaurangerna måste hålla kvaliteten uppe. Lokala turister återkommer ju hela tiden och de tavernor som inte sköter sig får helt enkelt inga gäster.

Läs mer »