Flygbussarna på societyhack för framtidens kollektivtrafik

2015-10-06 15:03

Fredagen den 2 oktober var Flygbussarna på plats på Hyper Island i Stockholm för att ta del av kreativa idéer om hur kollektivtrafiken kan förbättras och bli mer attraktiv. Bakom eventet "societyhack" stod Flygbussarnas moderbolag Transdev Sverige och skolan Hyper Island.

Flygbussarnas moderbolag Transdev Sverige AB har som affärsidé att erbjuda både kommersiell och upphandlad persontrafik där kundnöjdhet, effektivitet och ökat resande står i centrum.

Som ett led i det arbetet anordnade Transdev Sverige i samarbete med skolan Hyper Island i förra veckan ett ”Society hack”. Under 72 timmar fick 250 elever indelade i grupper spåna fram kreativa idéer på hur kollektivtrafiken kan bli mer attraktiv och hållbar i växande städer.

Efter tre intensiva dagar med grupparbete, rundabordssamtal med nyckelpersoner från kommuner, landsting och riksdag var det dags för elevernas presentationer.
Och då var såklart Flygbussarna på plats för att inspireras.

– Det var oerhört roligt att se alla dessa proffsiga presentationer och kreativa idéer på hur kollektivtrafiken kan bli bättre. Många av idéerna kan också vi på Flygbussarna ta med oss när vi utvecklar våra egna tjänster, säger Cecilia Björkman, marknadschef, Flygbussarna.

Med på prisutdelningen var Mehmet Kaplan, bostads-, samhällsbyggnads- och IT-minister.

Läs mer på http://www.societyhack.se >>
 

Visa alla nyhetsarkiv