Premiär för Flygbussarna på Gotland

2012-05-14 08:00

I morgon, den 15 maj, är det premiär för Flygbussarnas nya busslinje mellan Visby flygplats och Visby centrum. Trafiken kommer att vara i gång under sommarsäsongen och flera hållplatser trafikeras längs vägen.Linjen kommer att trafikeras mellan 15 maj och 15 september. Trafiken är anpassad för att passa så många avgångar och ankomster som det är möjligt och totalt kommer det att gå upp till 17 bussturer om dagen.

- Efterfrågan på prisvärda resmöjligheter från Visby flygplats till Visby centrum är mycket omfattande under sommarsäsongen, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Många väljer att semestra på Gotland och under sommaren genomförs också flera populära evenemang, exempelvis Bergmanveckan, Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Utöver den nya busslinjen kommer Flygbussarna i år att utöka ordinarie trafik med extra bussar under Almedalsveckan. Flygbusstrafiken kommer att bedrivas som en "hop on, hop off"-linje där det är möjligt att stiga på och av vid exempelvis hotell och badstränder längs vägen.

- Man behöver inte vara på väg till flygplatsen för att åka med Flygbussarna. Biljetterna är giltiga i fem timmar vilket gör det möjligt att åka från exempelvis Snäck för att äta middag i Visby och sedan åka tillbaka igen på samma biljett, säger Eva Tiséus.

Bussen som trafikerar linjen är ny och har hög miljöstandard. Den drivs till 100 procent med RME som är ett biobränsle utvunnet ur raps. Genom utbildningsprojektet SMART körning har Flygbussarnas förare dessutom lyckats minska bränsleförbrukning med upp till tio procent. För att säkerställa miljövänlig körning så är en individuell bonus kopplad till hur grönt förarna kör.

Biljetten kostar 50 kronor och kan köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats och via Flygbussarnas app. Två barn till och med 15 år åker kostnadsfritt tillsammans med en fullt betalande vuxen. För aktuella avgångar använd "sök resa" till vänster.

Visa alla nyhetsarkiv