Nytt samarbete ger enklare resor till flygplatsen

2014-04-16 10:54

Nu blir det möjligt att åka vidare direkt från Flygbussarna med kollektivtrafiken i Göteborg – utan extra kostnad. Detta sedan Flygbussarna och Västtrafik inlett ett nytt samarbete. Arbetspendlare till Landvetter kommer åter att kunna resa med en och samma biljett och dessutom blir Flygbussarna synliga i Västtrafiks reseplanerare.

Avregleringen av kollektivtrafiken genomfördes för att underlätta för kommersiella aktörer, men verkligheten har varit långt ifrån problemfri. Branschen har agerat olika från region till region. I Skåne välkomnades Flygbussarna in i reseplanerarna men i Stockholm blev Flygbussarna inte inkluderade.

– Det nya avtalet har stora fördelar för såväl besökare i Göteborg som för de som arbetspendlar till flygplatsen. Det är mycket glädjande att Västtrafik nu visar att det går bra att samverka med kommersiella aktörer, säger John Strand vd på Flygbussarna.
Samarbetet är ett bra exempel på hur kommersiella aktörer kan samverka med skattesubventionerad trafik för att förenkla för resenärerna. Lösningen innebär att man nyttjar samhällets resurser på ett effektivt sätt.

– För att kollektivtrafiken ska kunna nå visionen om ett fördubblat resande till år 2020 måste vi utgå ifrån resenärens behov och inte skapa hinder för människor att resa på ett miljösmart sätt. Vi hoppas att fler regionala trafikmyndigheter i likhet med Västtrafik ser hur en kommersiell aktör kan komplettera deras trafik snarare än konkurrera, säger John Strand.

Från och med den 1 juni kommer man enkelt att kunna resa på en biljett. För arbetspendlare gäller som tidigare att man kan styrka att man jobbar på flygplatsen. Flygbussarnas turer kommer att finnas med i Västtrafiks reseplanerare och synas på realtidsskyltarna, vilket också underlättar för resenären då det enkelt går att planera hela sin kollektivtrafikresa.
 

Visa alla nyhetsarkiv