Flygbussarna satsar på ”chip and go”

2012-12-21 09:20

Som första bolag i branschen inför nu Flygbussarna korthanteringstekniken ”chip and go” för att ombordstigningen ska gå enklare och snabbare för resenärerna. Tekniken innebär att resenärerna inte behöver slå sin pinkod för belopp under 200 kronor.

Flygbussarna satsar nu på att förenkla och effektivisera ombordstigningen för att resan till och från flygplatserna ska gå snabbare och smidigare för resenärerna. ”Chip and go” är en ny teknik som innebär att resenären inte behöver slå sin pinkod vid lägre belopp. För betalkort som är avsedda för extra säkra verifikationer kommer emellertid pinkod att krävas. Implementering av chip and go funktionen är redan i full gång och senast den sista januari 2013 kommer samtliga Flygbussar att kunna erbjuda chip and go.

– Vi är det första bussföretag som nu inför en snabbare betalningslösning för de resenärer som väljer att betala ombord. En smidig ombordstigning är viktig för att resan ska upplevas som enkel, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

För att effektivisera ombordstigningen installerar Flygbussarna också nya biljettautomater vid flera hållplatser. Automaterna är solcellsdrivna och utgör en viktig del i Flygbussarnas arbete för att bidra till en bättre miljö.

– Resenärer får gärna köpa sina biljetter i förväg och för att underlätta den möjligheten utökar vi nu antalet automater vid hållplatserna. Bland annat kommer vi att sätta ut fyra nya solcellsdrivna biljettautomater före årsskiftet, säger Eva Tiséus.

De nya solcellsdrivna biljettautomaterna kommer att installeras vid följande hållplatser:

  • Norra stationsgatan (Arlandalinjen)
  • Frösundavik (Arlandalinjen)
  • Korsvägen (Landvetterlinjen)
  • Linköpings resecentrum (Skavstalinjen)

För såväl korthanteringslösningen som biljettautomater har Flygbussarna valt lösningar från Modul-System Sweden AB. Modul-System tillhandahåller kundanpassade lösningar för hantering av betalningar främst inom områden som kollektivtrafik och parkering.

Flygbussarnas biljetter kan köpas på bussarna, via flygbussarna.se, genom Flygbussarnas app, i biljettautomater vid hållplatser, i biljettkassor på flygplatserna och cityterminalen samt via återförsäljare.

 

Visa alla nyhetsarkiv