Ny linjesträckning för Flygbussarna på Gotland

2013-05-03 11:00

För andra året i rad kan Gotlands turister och bofasta ta Flygbussarna mellan Visby flygplats och Visby. Nytt för i år är att man nu kan åka hela vägen ner till hamnplan. Trafiken kommer att vara i gång mellan 1 juni och 31 augusti.

– Under sommaren ökar trafiken kraftigt på Visby flygplats och i år spås det bli rekord i antal resenärer. Då känns det extra bra att kunna erbjuda prisvärda resmöjligheter till Visby, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Förra sommaren startade Flygbussarna trafik mellan Visby flygplats och Visby. Linjen blev uppskattad och många valde att ta bussen till och från flygplatsen i Visby. I år kommer trafiken tillbaka men med något ändrad linjesträckning. Linjen har förlängts så att man kommer kunna åka hela vägen ner till hamnen.

– Med vår nya linjesträckning kommer fler att få en smidig transport till och från flygplatsen och vi kommer också att kunna erbjuda de som kommer in till hamnen en möjlighet att åka Flygbussen upp mot Österport, säger Eva Tiséus.

Gotland är en populär sommardestination och under sommaren genomförs också flera evenemang som drar extra stor publik, exempelvis Bergmanveckan, Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Bara under juli månad 2012 besökte 318 000 turister Gotland.

En biljett med Flygbussarna kostar 50 kr och gäller även för returresa inom fem timmar. Biljetter kan köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats och via Flygbussarnas app. Busstrafiken startar 1 juni och pågår till 31 augusti. Den exakta tidtabellen presenteras senare. Bussen på Gotland drivs till 100 procent RME som är ett biobränsle utvunnet ur raps.

Visa alla nyhetsarkiv