Ny flygbusslinje från Fridhemsplan till Bromma

2014-03-26 08:15

På söndag, den 30 mars, får Kungsholmen en direktförbindelse till Bromma flygplats. Restiden med Flygbussarna mellan Bromma och Fridhemsplan blir 15 minuter. Den nya förbindelsen gör det också möjligt att resa mellan Arlanda och Bromma flygplats med byte vid Fridhemsplan.

– Det finns ett intresse från boende och arbetsplatser på Kungsholmen för att resa direkt till och från Bromma flygplats. Vi hoppas att den nya linjesträckningen ska förenkla vardagen för många, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

Flygbussarnas Brommalinje har tidigare kört mellan Cityterminalen och Bromma flygplats utan stopp. Med den nya linjesträckningen blir det ett stopp vid Fridhemsplan och därmed blir Bromma flygplats mer lättillgänglig för fler.

Restiden från Fridhemsplan till Bromma flygplats blir ca 15 minuter. Tiden för resan med Flygbussarna från Cityterminalen till Bromma flygplats kommer som tidigare att vara ca 20 minuter. Den nya linjesträckningen införs på prov och efter sex månader kommer resandet att utvärderas.

Den 1 mars startade Flygbussarna en linje mellan Arlanda flygplats och Liljeholmen som också stannar vid Fridhemsplan. Med de nya linjerna knyts Arlanda och Bromma ihop och det blir möjligt att resa mellan de båda flygplatserna med ett byte vid Fridhemsplan. Resor mellan Arlanda och Bromma flygplats tar ca 55 minuter plus tid för byte på Fridhemsplan.

– 2014 är ett expansivt år för Flygbussarna och vi är glada att nu kunna erbjuda de som bor och arbetar på Kungsholmen direktförbindelser till både Arlanda och Bromma flygplats. Dessutom blir det nu möjligt att på ett smidigt sätt resa mellan de båda flygplatserna säger Zakaria Abna-Aissa.

Biljetten för att resa från Fridhemsplan till Bromma flygplats med Flygbussarna kommer att kosta 75 kronor för vuxna och 59 kronor för ungdom vid köp på webben. För resor mellan Arlanda och Bromma introduceras en ny kombinationsbiljett som säljs på Flygbussarnas webbplats från och med den 26 mars. Den kostar 145 kronor för vuxna och 125 kronor för ungdom eller pensionär vid köp i Flygbussarnas webbshop.
 

Fridhemsplan ny knytpunkt i Flygbusstrafiken

Visa alla nyhetsarkiv