Nu kör Flygbussarna på Gotland igen

2014-06-16 08:05

Idag startar Flygbussarnas sommartrafik mellan Visby flygplats och Visby för säsongen. Flygbussarna kör upp till 16 turer per dag och stannar vid fem hållplatser.

För tredje gången upprepar Flygbussarna succén och gör det möjligt för turister och gotlänningar att smidigt ta sig till och från flygplatsen. Busslinjen kommer att trafikeras mellan den 16 juni och den 22 augusti.

– Det är roligt att vara tillbaka på Gotland igen i sommar. Allt fler väljer att flyga till Gotland och under Almedalsveckan när trycket är extra hårt, sätter vi in extrabussar, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

Trafiken på Flygbussarnas linje är anpassad till så många av flygets avgångar och ankomster som möjligt och totalt kommer det att gå upp till 16 bussturer om dagen. Ordinarie hållplatser är Visby Airport, Östercentrum, Busstationen, Scandic Visby och Visby Hamnplan.

Gotland är en populär sommardestination och under sommaren genomförs också flera evenemang som drar extra stor publik, inte minst Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Flygtrafiken till Gotland är stadigt ökande verksamhet. Förra året flög 350 000 personer till Visby Airport.

Bussen som trafikerar linjen på Gotland håller hög miljöstandard och drivs av ett biobränsle utvunnet ur raps. Genom att utbilda alla bussförare i sparsam körning och ge dem bonus bland annat utifrån hur miljövänligt de kör har Flygbussarna minskat sin bränsleförbrukning.

En biljett med Flygbussarna på Gotland kostar 50 kronor. Biljetter kan köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats och via Flygbussarnas app.

För mer information läs här.

Visa alla nyhetsarkiv