Nu kan man betala med Maestro- och Elektronkort ombord på Flygbussen

2012-06-15 10:00

Från och med den 15e juni kan Flygbussarna ta emot Maestro- och Elektronkort. Därmed kan samtliga av Flygbussarnas egna försäljningskanaler ta emot betalkort som kräver online verifiering.

Vi vet att det är många av våra kunder som reser med betalkort som kräver online verifiering, varför det känns väldigt bra att vi nu kan öka servicegraden gentemot dessa resenärer. Vi uppmanar ändå gärna våra kunder att köpa biljett i förväg för att göra ombordstigningen så snabb och smidig som möjligt, säger Eva Tiséus marknadschef.

Det är kortstandarden EMV (Europay, Mastercard, VISA) som nu implementeras ombord på Flygbussarna. EMV är en kortstandard som tagits fram av kortbolagen för att höja säkerheten mot kortbedrägerier. Det sker genom att man vid betalning har direktuppkoppling mot bank i och med att enheter för chip och pin installeras. Övergången till EMV innebär att kunden själv hanterar sitt kort i läsaren vid betalningstillfället.

Förutom ombord på Flygbussen så kan man köpa biljett på Flygbussarna.se, via Flygbussarnas app, sms, biljettautomater och via fasta försäljningsställen på flygplatser och Cityterminalen.

Visa alla nyhetsarkiv