Flygbussarna stödjer WWF i kampen mot illegal djurhandel

2012-11-01 13:05

Handel med utrotningshotade djur och djurdelar är ett stort problem som hotar arters fortlevnad och den biologiska mångfalden. Mycket handel sker över nationsgränserna där turister köper varor på utlandsresor och tar med tillbaka hem. WWF gör nu en global satsning för att stoppa den illegala handeln av elfenben och Flygbussarna stödjer WWF i denna viktiga kamp.

-För många av våra resenärer är vi första steget mot ett resmål utomlands och vi vill därför hjälpa WWF att sprida detta viktiga budskap till vår kunder, säger Flygbussarnas marknadschef Eva Tiséus.

Thailand är ett av svenskarnas populäraste turistmål och här säljs elfenbenssouvenirer öppet på marknader och i butiker. De souvenirer av elfenben du kan hitta i Thailand och kanske tror produceras av inhemska självdöda djur är i praktiken så gott som alltid från en illegalt skjuten elefant i Afrika.

Handeln är en del av en världsomfattande kriminell industri och de som ligger bakom är välorganiserade kriminella ligor, jämförbara med drog- och vapenhandelsligor.

Du som turist kan hjälpa till genom att alltid säga nej till elfenben och informera andra runt omkring dig att göra samma sak. Läs mer om WWFs kampanj här.

Visa alla nyhetsarkiv