Flygbussarna lanserar realtidsskyltar

2014-09-01 07:55

Från och med slutet av augusti finns det realtidsinformation för Flygbussarna vid hållplatserna på Arlanda och Bromma flygplatser. Avgångstiderna visas även inne på terminalerna vid Flygbussarnas biljettautomater.

Vi vet att våra kunder efterfrågar exakt trafikinformation och vi är därför glada över att nu kunna ge den servicen vid flygplatserna i Stockholm, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.  Det är också ett viktigt steg för att få fler att resa kollektivt till och från flygplatserna.

Den nya realtidsinformationen kommer underlätta resandet för alla de som reser med Flygbussarna till och från Arlanda och Bromma flygplats. Förutom att visa de närmaste avgångstiderna så kommer även information om trafikstörningar eller annat som resenärerna bör få kännedom om att kunna visas. Systemet är specialanpassat för Flygbussarna. I botten finns tidtabellsinformationen som sedan uppdateras beroende av bussarnas position.

 Realtidssystemet är en del av Flygbussarnas större satsning för att få fordonen uppkopplade. Vi har tidigare lanserat wifi, positionsbestämd information och beräknad ankomsttid på skärmar inne i våra bussar, säger Christian Monstein, Teknisk Chef System på Flygbussarna.

Arlanda och Bromma flygplatser är först ut, men utrullningen av realtidsinformation kommer att fortsätta med hållplatser längs vägen och även i andra städer som Flygbussarna trafikerar.

För mer information, kontakta: Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna, 08-479 32 66, zakaria.abna-aissa@flygbussarna.se

Visa alla nyhetsarkiv