Flygbussarna inför nytt bonussystem för förare

2013-03-06 09:15

Flygbussarna har tagit fram ett bonussystem för att kunna belöna förare. Systemet bygger både på kollektiva och individuella prestationer. Som mest kan bonusen resultera i 1 450 kr extra i månaden utöver grundlönen. Det nya bonussystemet gäller från årsskiftet.

– Våra förare möter kunderna varje dag och de betyder väldigt mycket för hur vår tjänst upplevs. Därför vill vi verkligen uppmuntra de förare som gör ett bra jobb. Tanken är att goda prestationer ska löna sig, säger John Strand, vd på Flygbussarna.

Utöver att alltid prioritera säkerhet och kompetens värdesätter Flygbussarna förarens serviceförmåga och förmåga att framföra fordonet på ett miljövänligt sätt. Bonussystemet baseras på de fyra delarna: arbetskompetens, säkerhet, kundbemötande och miljövänlig körning.

Arbetskompetens och miljövänlig körning är individuella bonusar och kan tillsammans uppgå till 1 050 kr i månaden. Kollektiva bonusar är de som handlar om säkerhet och kundbemötande och de uppgår tillsammans till 400 kr i månaden.

– Bonus ser jag som en extra morot och det är uppskattat att företaget belönar goda arbetsinsatser, säger Stefan Nilsson, flygbussförare sedan 1999.

Flygbussarna söker just nu 20 serviceinriktade sommarförare till Stockholm. Som Flygbussförare får man träffa många turister som är i Sverige för första gången, därför är det extra viktigt att man har ett gott värdskap och kan kommunicera på svenska och engelska och gärna även andra språk.

– På Flygbussarna har vi en god stämning och inte minst trevliga kunder. De är glada och tackar för resan och ger också gärna beröm när de är nöjda, säger Stefan Nilsson.

För mer information om rekryteringen av nya Flygbussförare, läs här.

Visa alla nyhetsarkiv