Flygbussarna hjälper människor på flykt genom UNHCR

2015-09-22 15:00

Tack vare ett initiativ från en av våra förare upplåter nu Flygbussarna reklamplats på 5 bussar under 4 veckor till förmån för FNs flyktingorgan UNHCR.

Det är omöjligt att värja sig mot det fruktansvärda som drabbar människor som är på flykt runt om i världen. Vi på Flygbussarna har flera medarbetare som dessutom har egna personliga erfarenheter av att tvingas lämna sitt hemland och fly på grund av krig.

Vi är många inom Flygbussarna som känner att vi vill bidra och göra något för att hjälpa dessa människor.

Tack vare initiativet från Flygbussföraren Jafar Bluri upplåter vi nu reklamplats på 5 bussar i 4 veckor till förmån för UNHCR.

– Här på Flygbussarna är vi många som har sitt ursprung i till exempel Afghanistan och Iran, som har kommit hit till Sverige och sökt asyl. Men jag tänker också på de som är kvar i flyktinglägren, de som inte har möjlighet att ta sig hit. Jag kände att jag ville visa solidaritet med dessa människor, säger Jafar Bluri, förare på Flygbussarna i Stockholm.

Nu är vår förhoppning att många ska uppmärksamma budskapet och ge ett bidrag till UNHCR.

– Det känns otroligt fint när initiativet kommer inifrån organisationen och att vi också kan genomföra idén på ett bra sätt, säger Cecilia Björkman, marknadschef, Flygbussarna.


Vill du också ge ett bidrag till UNHCR?

UNHCR har insamlingar specifikt för båtflyktingar och krisen i Syrien.
Plusgiro: 9001 64-5 Bankgiro: 900-16 45 SMS:a FLYKTING100 till 72980 för att ge 100 kronor. Besök UNHCR:s webbplats

Du som privatperson kan också välja mellan att bli månadsgivare och att skänka ett engångsbelopp.

Vill du veta mer om kampanjen för UNHCR och om Flygbussarnas samhällsengagemang? Kontakta Cecilia Björkman, marknadschef, Flygbussarna, cecilia.bjorkman@flygbussarna.se

Visa alla nyhetsarkiv