Flygbussarna fortsätter på Gotland

2013-10-17 08:01

Flygbussarna fortsätter sommartrafiken mellan Visby flygplats och Visby centrum även nästa sommar. Antalet resenärer som valde Flygbussarna för att ta sig till och från flygplatsen ökade med sex procent under juni till augusti i år jämfört med samma period förra året.

– Det är väldigt roligt att vi kan konstatera att fler har valt att resa med oss jämfört med förra året. Vi har även fått ett mycket positivt bemötande från Region Gotland som har välkomnat oss som kommersiell aktör, vilket har varit avgörande för vår satsning, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

I år var det andra året som Flygbussarna körde sommartrafik mellan Visby flygplats och Visby centrum. Visby flygplats är den femte största i landet under sommaren. Nästa sommar förväntas det totala resandet från flygplatsen fortsätta öka.

– För Visby flygplats är det viktigt att kunna erbjuda resenärerna möjlighet att resa kollektivt mellan flygplatsen och Visby centrum. Under sommaren har vi väldigt många turister som flyger hit och det är därför glädjande att Flygbussarna väljer att fortsätta satsa på Visby, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport.

Flygbussarnas linje på Gotland är en av få nytillkomna kommersiella linjer som startats sedan den nya kollektivtrafiklagen trädde i kraft förra året. Lagen innebär att det blev fritt fram för kommersiella företag att bedriva kollektivtrafik i hela landet.

Trafiken på Flygbussarnas linje var i somras anpassad till så många av flygets avgångar och ankomster som möjligt och totalt gick det upp till 13 bussturer om dagen. Nytt för i år var att busslinjen har förlängts till hamnen i Visby.

Visa alla nyhetsarkiv