Flygbussannonsen som spreds till hundratusentals

2015-04-30 10:00

Du kanske har sett den redan – vår annons där vi fångade upp en nyhet i massmedia och som vi kopplade till vår nya Flygbusslinje. Annonsen fick ett enormt genomslag och spreds till hundratusentals via sociala medier och nyhetssidor på nätet.

För några veckor sedan rapporterade många av de stora dagstidningarna om att flera riksdagsmän, däribland utbildningsminister Gustav Fridolin och statsminister Stefan Löfvén hade rest med regeringsplanet mellan Bromma flygplats och Arlanda för vidare färd till andra destinationer.

Frågan som ställdes var varför inte riksdagsmännen istället kunde ta sig för egen maskin till Bromma eller Arlanda för att därifrån kunna åka direkt.

Denna nyhet visade sig komma mycket lägligt för oss på Flygbussarna, som bara några veckor tidigare hade lanserat en ny Flygbusslinje mellan just Bromma flygplats och Arlanda. Med ett flertal stationer även i Kista och Sundbyberg.

Vi passade då på, att med glimten i ögat skoja med både Stefan Löfvén och Gustav Fridolin, genom en annons som ställde sig frågan om de inte kände till vår nya busslinje?

Med ett inlägg på vår Facebook-sida och en tryckt annons på sidan tre i Dagens Nyheter redan nästkommande dag fick budskapet snabbt stor spridning, i både sociala medier och på nyhetssidor på webben.

Det var en otrolig möjlighet som öppnade sig när tidningar skrev om resorna med regeringsplanet, och vi knep den. Det var fascinerande att se hur vår annons spreds under dagen. Nu känner förhoppningsvis ett flertal människor till vår nya fina linje!, säger Fredrik Thors, marknadschef på Flygbussarna.     

Annonsen har idag haft en spridning på Facebook till omkring 300 000 personer.

Visa alla nyhetsarkiv