Extrabussar i Visby under Almedalsveckan 2014

2014-06-24 10:07

Valår betyder extra högt tryck på Flygbussarna i Visby under Almedalsveckan. För att ge så många Almedalsbesökare som möjligt ett miljövänligt resealternativ från Visby Airport, sätter Flygbussarna även i år in extrabussar. Satsningen är ett samarbete med Volvo.

– Vi räknar med besöksrekord under Almedalsveckan och det betyder att ännu fler behöver ta sig in till Visby från flygplatsen. Så mellan 29 juni och 6 juli sätter vi in två extrabussar. Avgångstiderna kommer att anpassas till flygens ankomsttider för att resenärerna ska kunna ta sig till Visby centrum och Almedalen så snabbt som möjligt, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

Extrabussarna har samma linjesträckning som den ordinarie Flygbussen: Visby Airport – Östercentrum – Busstationen – Scandic Visby l – Hamnplan (Almedalen). Det blir två till tre avgångar varje timme mellan klockan 7 och 19. Förutom två ordinarie Flygbussar körs även en laddhybrid från Volvo.

– Volvos laddhybrid är en stadsbuss som i normala fall går i trafik i Göteborg och som kan gå tyst och utsläppsfritt på el i cirka sju kilometer. Inför Almedalen har vi gjort om den till en Flygbuss för att passagerarna ska känna igen sig, säger Helena Lind presschef på Volvo Buses.

Biljetten kostar 50 kronor och kan köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats eller via Flygbussarnas app. Biljetten är giltig för en returresa inom fem timmar. För att resan ska gå så smidigt som möjligt uppmanas resenärerna att köpa biljett innan de kliver ombord på bussen.

Visa alla nyhetsarkiv