Extra Flygbussar i Visby under Almedalsveckan

2013-06-26 08:14

Årets Almedalsvecka förväntas sätta besöksrekord. För att kunna erbjuda ett miljövänligt resealternativ till Almedalsbesökarna sätter Flygbussarna även i år in extrabussar. Satsningen är ett samarbete med BIL Sweden, Scania och Volvo.

 – Under Almedalsveckan, den 30 juni till 7 juli, sätter vi in extrabussar. Avgångstiderna kommer att anpassas till flygens ankomsttider för att resenärerna ska kunna ta sig till Visby centrum och Almedalen så snabbt som möjligt, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Extrabussarna har samma linjesträckning som den ordinarie Flygbussen Visby Airport – Östercentrum – Busstationen – Scandic Visby Hamnhotel – Hamnplan (Almedalen). Från Almedalen blir det två till tre avgångar varje timme mellan klockan 8 och 19.

– I år kör vi förutom vår egen rapsbuss, en laddhybrid från Volvo och en etanolbuss från Scania. Både Volvos och Scanias buss är stadsbussar som i normala fall går i trafik i Göteborg och Södertälje, säger Eva Tiséus.

Biljetten kostar 50 kronor och kan köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats eller via Flygbussarnas app. Biljetten är giltig för en returresa inom fem timmar. För att resan ska gå så smidigt som möjligt uppmanas resenärerna att köpa biljett innan de kliver ombord på bussen.

 
Visa alla nyhetsarkiv