Slimmad design och stor pekskärm på Flygbussarnas nya biljettautomater

2017-09-27 09:53

Nu har Flygbussarna rullat ut sina nya biljettautomater, i Stockholm, Göteborg och Malmö. Totalt är det 17 stycken nya automater som har ersatt de gamla grå. De nya automaterna har en mer slimmad design, en stor pekskärm, ett helt nytt gränssnitt och en inbyggd skylt med bussarnas närmsta avgångar.

– Våra biljettautomater står fortfarande för en betydande del av vår försäljning, därför är det viktigt att de är enkla att använda och att köpet går snabbt. Dessutom är automaterna vårt ansikte utåt på flygplatser och terminaler, och vi är måna om att de speglar vad Flygbussarna står för, förklarar Camilla Tienso, marknadschef på Merresor AB.

Automaterna har tagits fram med stort fokus på både design och användarvänlighet. Skärmen är en stående 32 tums skärm med stora, klickbara ytor. Automaten är också utrustad med en läsare för kontaktlösa kort (NFC), vilket innebär att kunder som har ett betalkort med stöd för NFC-teknik inte behöver sticka in kortet i läsaren. Betalning sker direkt, utan pinkod, vilket i sin tur snabbar upp biljettköpet.

Automaten erbjuder köp på 10 olika språk, bland annat på ryska, kinesiska, estniska och finska.

– Vi har många utländska resenärer, speciellt under sommarsäsongen och självklart vill vi att även de som inte talar engelska snabbt och smidigt ska kunna köpa en biljett till Flygbussarna, förklarar Linda Wiklund, chef för avdelningen Affärsstöd.

Flygbussarna kommer framöver att fortsätta utveckla automaterna tillsammans med användarna för att skapa bästa möjliga användarupplevelse.

De nya biljettautomaterna är framtagna i samarbete med Acne Advertising (design av hårdvara), Megatec (tillverkning av hårdvara och utveckling av mjukvara) samt Thinkable (design av gränssnitt).


Här kan du köpa din biljett till Flygbussarna:

Vi appen >>
Via webbplatsen >>

I våra kassor på Cityterminalen
Hos återförsäljare som 7 eleven
I våra automater på terminaler och flygplatser

Obs! Våra biljetter är alltid billigast online (via app eller webb)

 

Visa alla nyheter