Ny look ska hylla Prideflaggans skapare

2017-07-28 13:20

Snart går startskottet för Stockholm Pride – årets mest färgsprakande festival som kännetecknas av den berömda regnbågsflaggan. För att hylla flaggans skapare Gilbert Baker, som avled tidigare i år, lägger Flygbussarna till en lila rand på sitt färgband under Prideveckan.

– Vi på Flygbussarna tror på allas lika värde och hoppas att alla hjälps åt för att skapa ett mer inkluderande och öppet samhälle. Prideflaggan är idag starkt associerad med de här frågorna och vårt eget färgband är snarlikt. Att addera en extra färg är vårt sätt att hylla upphovsmakaren bakom regnbågsflaggan, säger Camilla Tienso, marknadschef på Flygbussarna.

Flygbussarnas färgband innefattar normalt blått, grönt, gult, orange och rött men nu läggs den lila färgen till som en hyllning till Gilbert Baker. Det regnbågsfärgade manéret kommer synas i Flygbussarnas kommunikation under hela veckan, bland annat genom att omfoliera den Flygbuss och Door to Gate-bil som ska rulla i Prideparaden den 5 augusti.

Regnbågsflaggan – en av vår tids mest kända symboler

Redan på 70-talet skapade Gilbert Baker Prideflaggan eftersom många ansåg att det fanns ett behov av en symbol för HBTQ-rörelsen. Den regnbågsfärgade symbolen är idag väl etablerad men har i allt större utsträckning även blivit en symbol för jämlikhet och människors lika värde. Den står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner, samt respekt och tolerans för medmänniskor.

Visa alla nyheter