Nu kan du betala med mobilen på våra bussar

2017-09-25 13:03

Om du av någon anledning inte har hunnit köpa en online-biljett till Flygbussarna i förväg, vilket alltid är billigast, blir det nu åtminstone allt smidigare att köpa biljetten på bussen. Nu kan du nämligen betala biljetten med din mobil, om du har en relativt ny Samsungtelefon.

Möjligheten att betala med mobilen har funnits i flera år, men inte i Sverige. I början av 2017 blev det dock möjligt för alla som har en relativ ny Samsungmobil att betala med appen Samsung Pay.

Det innebär att du i appen Samsung Pay registrerar ett kontokort och att du vid betalning håller fram mobilen vid kortläsaren och köpet går igenom via NFC (Near Field Communication).

Svensk Handel räknar med att över 90 procent av alla transaktioner är digitala år 2020 och många förutspår att mobilbetalning så småningom kommer göra så att vi kan skrota plastkorten.

Förutom att du kan betala med mobilen i våra bussar kommer det inom kort även att fungera att hålla upp plastkortet intill läsaren för att genomföra köpet. Detta är möjligt, precis som med mobilköpen, tack vare tekniken NFC.

Samsungtelefoner som har stöd för mobilbetalning:
Gear S3
Galaxy A5 (2017)
Galaxy S7
Galaxy S8
Galaxy A5 (2016)
Galaxy S7 edge
Galaxy S8+  

Visa alla nyheter