Flygbussarna Door to Gate läggs ner den 30 september

2018-08-13 13:05

I dag den 13 augusti går vi ut med information om att Door to Gate kommer att läggas ner. Den 30 september 2018 blir den sista dagen för minibussarna i stockholmstrafiken. 

Anledningen till nedläggningen är flera och kan sammanfattas med att vi trots vår erfarenhet och kompetens inte lyckats få konceptet lönsamt. 

– Marknadens mottagande har inte motsvarat våra förväntningar. Även om tjänsten har varit uppskattad av våra kunder har efterfrågan varit koncentrerad till få tillfällen på dygnet vilket har gjort det svårt att skapa en lönsam trafikproduktion, förklarar John Strand, vd på Merresor AB.

I och med nedläggningen av Door to Gate förlorar stockholmarna ett både prisvärt och miljövänligt alternativ till och från Arlanda. 

– Det är så klart väldigt tråkigt att lägga ner den här satsningen. Vi har haft nöjda kunder och en hög kvalitet i leveransen. Våra medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb men tyvärr går ekonomin inte ihop. Flygbussarna söker alltid nya sätt att utveckla morgondagens kollektiva resande och det innebär att både våga prova, men också avsluta verksamheter när lönsamheten brister, säger John Strand. 

Vi vill tacka alla som har rest med Door to Gate under den här tiden. Vi är glada för alla givande möten, mellan våra förare och resenärer och mellan olika resesällskap.  

Vi vill samtidigt påminna om vårt flaggskepp Flygbussarna, som har 28 hållplatser runt om i Stockholm och som var 10e minut större delen av dygnet avgår till och från Arlanda. Välkommen att fortsätta resa prisvärt, smidigt och bekvämt till och från flygplatsen. 

Hälsningar, 
Flygbussarna Door to Gate

Fakta
Door to Gate är ett resekoncept inom Flygbussarna, en samåkningstjänst med minibussar till och från Arlanda – Stockholm. Door to Gate lanserades 15 november 2016 och läggs ner 30 september 2018. Verksamheten fortsätter som vanligt till och med den 30 september 2018. Alla kunder som har en resa bokad efter den 30 september kommer att bli kontaktade och få sina pengar återbetalade. Flygbussarnas ordinarie trafik berörs inte av Door to Gates nedläggning. 

Visa alla nyheter