Frågor och svar om rekryteringen av Door to Gate-förare

Nu söker vi fler skickliga och serviceinriktade förare till vår nya tjänst Flygbussarna Door to Gate. Rekryterarna Stefan Vasiljevic och Jennifer Luong har hand om rekryteringen de berättar hur arbetet som förare på Flygbussarna Door to Gate kan se ut och vilka egenskaper vi söker hos förarna.

Vilken kompetens söker vi hos förare som söker jobb på Flygbussarna Door to Gate?

Vi söker personer som har D-körkort och godkänt YKB för buss. Vi vill även att de sökande ska ha goda kunskaper i svenska och engelska.


Vilka egenskaper ska förare ha för att få jobb som förare på Flygbussarna Door to Gate?

Vi söker skickliga förare som kan framföra våra fordon lugnt och behagligt. Föraren ska ha ett servicetänk och sätta våra kunder i centrum. Vi söker förare som trivs med att arbeta självständigt och som uppskattar när arbetsdagarna ser olika ut.  Att vara nyfiken och att snabbt kunna sätta sig in i nya tekniska system är en fördel i arbetet.


Hur ser en dag ut för en Door to Gate-förare?

Som förare på Flygbussarna Door to Gate ser dagarna olika ut eftersom körningarna varierar. Du vistas i en internationell miljö med glada resenärer. Vi har en god stämning mellan förarkollegor och arbetsdagarna innehåller många skratt.


Hur ser arbetstiderna ut?

Det finns viss möjlighet att påverka arbetstiden. Exempel på arbetspass som förekommer är 03.00-11.00, 09.00-18.00, 13.00-22.00, 17.00-01.00 eller 23.00-07.00.


Vad är skillnaden mellan att vara förare på Flygbussarna och förare på Flygbussarna Door to Gate?

I grunden har vi samma vision; att erbjuda en trygg, behaglig och prisvärd resa till flygplatsen. Som förare på Flygbussarna Door to Gate är rutterna olika eftersom upphämtningsplatser och avlämningsplatser varierar medan Flygbussarna håller sig till specifika linjer. Som förare på Flygbussarna Door to Gate blir kundkontakten något mer personlig eftersom det är färre resenärer i fordonet och därför blir kundfokus ännu viktigare. Som förare på Flygbussarna Door to Gate hanterar du ingen betalning eftersom betalning sker i appen vid bokning.


Vad kan vi erbjuda dig som förare på Flygbussarna Door to Gate?

Som förare på Flygbussarna Door to Gate kör du i moderna och miljöanpassade fordon där miljötänk är en del av verksamheten. Vi erbjuder även utbildningar inom olika områden, som till exempel kundbemötande och Smart körning. Vi fortbildar även våra anställda för YKB.


Hur ser anställningsprocessen ut?

Har du som söker tjänsten den kompetens som vi önskar börjar vi med en telefonavstämning. Därefter kallar vi till intervju på depån i Kungens Kurva eller i Cityterminalen. Om allt känns bra så kontaktar vi referenser och begär uppgifter från belastningsregistret. Därefter bokas du in på provkörning och läkarundersökning innan du är redo för två dagars utbildning för att lära dig systemet och fordonet.

Välkommen att läsa mer och ansök här >>