Frågor och svar om rekryteringen av förare till Flygbussarna

Nu söker vi fler skickliga och serviceinriktade förare till Flygbussarna. Jennifer Luong som är vår rekryterare berättar om hur tjänsten kan se ut samt vilka egenskaper vi söker hos våra förare på Flygbussarna.


Vilken kompetens söker vi hos förare som söker jobb på Flygbussarna?

Vi söker personer som har D-körkort och godkänt YKB för buss. Vi vill även att de sökande ska ha goda kunskaper i svenska och engelska.


Vilka egenskaper ska förare ha för att få jobb som förare på Flygbussarna?

Vi söker skickliga förare som kan framföra våra fordon lugnt och behagligt. Föraren ska ha ett servicetänk och sätta våra kunder i centrum. Vi söker förare som trivs med att arbeta självständigt, strukturerat och som uppskattar när arbetsdagarna ser olika ut. Att vara nyfiken och alltid vilja göra det lilla extra för våra kunder.


Hur ser en dag ut för en förare på Flygbussarna?

Som förare på Flygbussarna ser dagarna olika ut eftersom körtiderna är anpassade efter avgångarna på flygplatserna. Du vistas i en internationell miljö med glada och förväntansfulla resenärer. Vi har en god stämning mellan förarkollegor och arbetsdagarna innehåller många skratt.


Hur ser arbetstiderna ut?

Det finns viss möjlighet att påverka arbetstiden. Exempel på arbetspass som förekommer är 04:30-17:30, 05:10-15:10, 13:30-23:05 och 16:00-22:40.


Vad kan vi erbjuda dig som förare på Flygbussarna?

Som förare på Flygbussarna kör du i bekväma och miljöanpassade fordon där miljötänk är en del av verksamheten. Vi erbjuder även utbildningar inom olika områden, som till exempel kundbemötande och Smart körning. Vi fortbildar även våra anställda för YKB.


Hur ser anställningsprocessen ut?

Har du som söker tjänsten den kompetens som vi efterfrågar börjar vi med en telefonavstämning. Därefter kallar vi till intervju i Cityterminalen och om allt känns bra så bokas du in på provkörning samt läkarundersökning. Avslutningsvis kontaktar vi dina referenser och begär uppgifter från belastningsregistret. Erbjuds du en anställning bokas sedan en 12 dagar lång intern utbildning på heltid tillsammans med våra duktiga instruktörer.