Ladda ner Flygbussarnas Android-app!
 

5 fina platser i Stockholm för Instagram

Greppa mobilen och fånga de här fina vyerna i Stockholm. Eller besök platserna på din Stockholmspromenad och njut av vår vackra huvudstad.

1. Gamla stan

Färgglada hus gamla stan

Kanske de mest fotograferade husen i Stockholm? På Stortorget i Gamla Stan hittar du dessa färgglada hus, tillsammans med cafeer, restauranger och Nobelmuséet. Stortorget är Stockholms äldsta torg och på sommaren kan du njuta av härliga uteserveringar och besöker du Stockholm i december får du inte missa Stortorgets vackra julmarknad.

Hitta till Gamla stan


2. Skeppsholmen

Denna kända krona hittar du på Skeppsholmsbron som går mellan Blaiseholmen och Skeppsbron. Utsikten är strålande och till höger kan se båten af Chapman som sägs vara ett utav världens vackraste vandrarhem.

Hitta till Skeppsholmen


3. Riddarholmen

För att få denna härliga vy över Stockholm tar du trappan från Hornsgatspuckeln till Söder Mälarstrand. Gränden heter Pustegränd och du har en fantastiskt utsikt över Riddarfjärden och Riddarholmskyrkan.

Hitta till Pustegränd


4. Stadshuset

Stadshuset är säkerligen Stockholms mest kända byggnad och för att få den bäst på bild tar du fotot från Riddarholmen. Här sker Nobelfesten i december varje år och är du i Stockholm under sommarhalvåret får du inte missa att ta de 365 trappstegen upp i tornet för att få se Stockholm från ovan.

Hitta till Riddarholmen (för fin vy mot Stadshuset)


5. Stockholmsvy

Husen som klättrar upp över Mariaberget har blivit en symbol för Stockholm och är en otroligt vacker vy året runt. För att få så bra bild som möjligt är det Centralbron du ska stå på - motivet är lika vackert vilken årstid det än är.

Hitta till Centralbron (för vy mot Mariaberget)