Ladda ner Flygbussarnas Android-app!
 

Flygbussarnas cafétips

Välkommen till Flygbussarnas lista med caféer i Stockholm. Här tipsar vi om nya och klassiska fik som alla är värda ett besök. 

1. Its Pleat

Its pleat café Stockholm

Mitt på Drottninggatan ligger It´s Pleat, som är H&Ms egna café på övervåningen i en av butikerna. Inredningen är härlig med soffor, plyschfåtöljer, mycket växter och härligt ljusinsläpp. Här hittar du fräscha sallader, wraps, smarriga bakverk och många veganska alternativ – köket använder sig av ekologiska och närodlade råvaror. Missa inte deras galna, och antagligen Stockholms snyggaste, freakshakes som byter smak efter säsong. Väldigt populärt fikaställe, framförallt på helgerna.

Adress: Drottninggatan 56


2. En Juicebar

En juicebar café Stockholm

Hos En Juicebar kan du komponera din egen smoothie, njuta av jättegoda bowls och sallader samt att de har ett stort utbud av raw food fika. Deras gröna smoothies är fenomenala och missa inte heller dears avocado toast med chiliflakes. Inredningen påminner mer om ett café i Karibien än i Stockholm med palmer, färgglada hänggungor och bambumöbler.

På sommaren hittar du En Juicebar på Tantogatan 85. En Juicebar finns också på Fredriksdalsgatan 6 – öppet året runt.


3. Flik Café

Flik café Stockholm

Med det perfekta läget precis vid Götgatsbacken kan du sitta och se storstadslivet passera medans du dricker en god kaffe eller en snygg alkoholfria drink. Caféet ligger på övervåningen av butiken Gina Tricot så du kan förena shopping och fika på samma gång. Goda smoothiebowls och pokébowls och allt serveras perfekt upplagt för att läggas upp på instagram.

Adress: Götgatan 30


4. Fabrique Stenugnsbageri

fabrique stenugnsbageri Stockholm

Fabrique är ett stenugnsbageri i Stockholm med flera olika lokaler. Här hittar du stans bästa surdegsbröd och otroliga bullar. Sockerkringlor, kanelbullar, kardemummabullar - allt smälter i munnen och kombineras mer än gärna med deras perfekta cappuccino. Snygg industriell inredning och du kommer aldrig vilja lämna denna ljuvliga doft av nybakat.

Finns bland annat vid Fridhemsplan, på Rosenlundsgatan och vid Humlegården.


5. Omayma

Omayma café Stockholm

Mitt i hipstermecka Sofo på Södermlam ligger mysiga Omayma. Läcker frukost i form av acaibowls, avocadosmörgåsar, gröt och overnight oats och matiga sallader till lunch. Här finns något för alla vare sig du äter vegansk, glutenfritt eller vegetariskt. Gott kaffe i rejäla muggar och deras stora frukosttallrik med lite av allt är en storfavorit hos många. Kan vara trångt för frukost på helgen som kom i god tid.

Adress: Skånegatan 92

 

Tidigare cafétips

6. Under kastanjen, adress: Kindstugatan 1

7. Kaferang, adress: Skånegatan 81 alt Gamla brogatan 13

8. Stikkinikki, adress: S:t Eriksplan 9, Drottninggatan 90 och Götgatan 46

9. Eataly, adress: Biblioteksgatan 5

10. Kaffe, Adress: St Paulsgatan 17