5 mysiga fik i Stockholm

Mysiga fik i Stockholm som passar året om!

1. Under kastanjen

Gamla stans mysigaste café är också ett populärt instagramsxtälle. På Under kastanjen sitter du nämligen under ett enormt kastanjeträd och fikar mitt i Gamla stans smala gränder. De har öppet för frukost, lunch och middag med eget bageri. Att sitta här en sommarmorgon och äta nybakad bröd och dricka smoothies är något alldeles extra.

Adress: Kindstugatan 1

 

2. Kaferang

Kaferang hittar du på Södermalm, i kanten av Nytorget. Kanske det absolut trendigaste kvarteret i Stockholm och här trängs bra cafeer och restauranger. Kaferang serverar fantastiska acaibowls, gröt och pannkakor till frukost och till lunch erbjuds grillade smörgåsar och sallader. 

Adress: Skånegatan 81 alt Gamla brogatan 13

 

3. Stikkinikki

Kan det bli bättre än ett glasscafé? Stikkinikki är ett familjeföretag som gör handgjord gelato av bra råvaror. Varje morgon levererar deras glassfabrik i Norra Djurgårdsstaden dagsfärsk glass till deras 8 glassbarer runt om i Stockholm och när glassen är slut så är den just slut och de stänger i väntan på nästa leverans dagen där på. Citron och kokosglassen är bara några av de smaker du inte ska missa!

Adress: S:t Eriksplan 9, Drottninggatan 90 och Götgatan 46

 

4. Eataly

Eataly är en restaurang, ett café och en saluhall på en och samma gång. Tanken är att Eataly binder samman Sverige med Italien på ett perfekt sätt  - italienska delikatesser möter svenska råvaror. Det är här, på deras uteservering på Biblioteksgatan, som du ska njuta av den perfekta espresson och italienska småkakor.

Adress: Biblioteksgatan 5

 

5. Kaffe

Många menar att Stockholms bästa kaffe serveras just här på Kaffe på Södermalm. Kaffe har ingen webbsida, inget instagramkonto och är ett utav de få ställena i Stockholm som inte tar kort utan endast kontanter. Och ja, kaffet är något alldeles extra. Du får en egen liten pressokanna med perfekt tempererat kaffe, mjölken kommer i en liten grön glasflaska och medan du avnjuter din dryck kan du känna pulsen kring Mariatorget.

Adress: St Paulsgatan 17