Ladda ner Flygbussarnas Android-app!
 

6 läckra lunchställen i Stockholm

När man äter lunch ute och betalar upp mot 150 kronor vill man att det ska vara gott och kännas värt pengarna. Vi tipsar om 6 riktigt bra lunchställen där både maten och bemötandet får dig att vilja komma tillbaka.  

1. Mahalo, Sthlm

Mahalo lunch i Stockholm

Detta är ett utav Stockholms allra bästa veganställen. Här serveras smoothiebowls som är så vackra att du inte vill äta upp dem, glasnudelsallad med en magisk jordnötssås, falafel på sötpotatis och urgoda vaganska bakverk. Bra råvaror, bra för miljön och ofta väldigt fullt med folk kring lunchtid så kom i god tid. Om du letar efter ett Instagram-vänligt matställe så kan du sluta leta nu!

Adress: Odengatan 26 och Hornsgatan 61


2. Eat Market

Eat market lunch i Stockholm

Mitt inne i MOOD Gallerian på en populär ljusgård ligger Eat Market. Här kan du njuta av asiatiska delikatesser eller svensk husmanskost i en härlig miljö. Det går lika bra att sitta där som att ta med sig take away och en rejäl bonus är att stället ligger granne med några utav Stockholms bästa butiker – så förena nytta med nöje.

Adress: Jakobsbergsgatan 15


3. Ecobaren, Centralbadet

Ecobaren lunch i Stockholm

Centralbadet är inte bara ett härligt spa mitt i Stockholm utan de har också en oas till restaurang, helt gömd mitt i city. Här får du bra ekologisk mat i en avkopplande miljö. Raw-food finns också, glutenfria alternativ och dessutom serveras ekologiska viner och cider. När du ätit klart erbjuds ljusterapi oktober-juni i en del av den vackra restaurangen.

Adress: Drottninggatan 88


4. The Italian Cousins

The Italian Cousins lunch i Stockholm

Letar du efter god pizza är detta stället! Stockholms bästa vedugnspizza serverars här med matig sallad eller soppa på lunchen. Det här är en italiensk deli så du kan börja med frukost, äta pizza till lunch, fortsätta med plockmat till middag och ta med dig både ost och prosciutto hem. Superhärlig italiensk personal!

Adress: Hornsgatan 68


5.Klang Market

Klang Market lunch i Stockholm

Klang Market finns på tre olika ställen i Stockholm. De lagar mat med smaker från hela världen och till lunch kan du njuta av olika sorters tacos, matiga sallader, bowls och olika typer av burgare. Maten lagas från grunden och det känns verkligen för maten är en smakexplosion.

Adress: Karlaplan, Hornstull och i Mall of Scandinavia


6. Calexico´s

Calexico's lunch i Stockholm

Vill du mixa din helglunch med en brunch så är Calexico ett perfekt alternativ. Längs med vattnet vid Horntulls strand hittar du denna mexikanska drömrestaurang. Här dukas en buffé upp på lördagar och söndagar med pannkakor, sallader, minihamburgare, pulled pork, äggröra, smarriga efterrätter och mycket mer. Välj själv om du vill toppa detta med en Bellini eller milkshake.

Adress: Hornstulls strand 4